Laag Holland is een uniek stukje echt Holland boven het Noordzeekanaal. Waar een bezoek aan pittoreske dorpen en steden afgewisseld kan worden met unieke activiteiten in de natuur.

Ontdek onze omgeving

Weet u wat u graag wilt bekijken in de omgeving van Van der Valk Hotel Volendam? Boek via deze pagina gemakkelijk uw ticket en ga op pad samen met uw gezelschap! Waarom moeilijk doen als het makkelijk(er) kan? Wij helpen u graag van uw verblijf een nog leukere herinnering te maken door het aanbieden van deze activiteiten. Veel plezier!

Fiets door een typisch Nederlands landschap met weidse landerijen, bijzondere droogmakerijen en mooie uitzichten over water. Stop onderweg in pittoreske plaatsen zoals Monnickendam, Middenbeemster, Marken en Edam. Welke route je ook kiest, we weten zeker dat je zult genieten van alles dat Laag Holland je te bieden heeft.

Bekijk hier de vele fietsroutes

Huur een E-chopper en toer door de pittoreske dorpjes van Waterland zoals Volendam, Edam, Monnickendam of Marken.

De-chopper zijn snorscooters, waardoor u geen helm hoeft te dragen. Beleef een romantische dag met uw partner of geniet van een uniek dagje uit met familie, vrienden of met uw hele bedrijf.

Wandelen

Route

Laag, lager, laagst, dat is Laag Holland! Een uniek stukje Holland ten noorden van Amsterdam waar op sommige plekken de tijd lijkt stil te hebben gestaan. Mens en natuur hebben hier geleerd om te werken en leven met het water. Het landschap gevuld met grazende koeien, eeuwenoude molens, kilometers lange dijken en weidse uitzichten zorgen hier voor rust en ruimte.

Bekijk hier de wandelroutes

Op het water

Per boot

Watersporters kunnen hun lol niet op in Laag Holland, want hier is het water immers in overvloed aanwezig. Groot water, zoals de Gouwzee en het IJssel- en Markermeer, maar ook plassen, vaarten, grachten, riviertjes en sloten. En allemaal zijn ze begaanbaar. Van rustig dobberen op het water tot loeihard over het water scheuren: het kan hier allemaal!

Bekijk hier de vaarroutes

Eropuit!

Met de kids

Voor de kinderen biedt Laag Holland eindeloos veel speelplezier. Hier beleef je samen met de kids zowel binnen als buiten de leukste avonturen. Kom bijvoorbeeld ravotten in het speelbos van het Purmerbos, zwemmen in één van buiten)zwembaden of ontdek de gaafste speeltuinen van de regio. Zit het weer even niet mee? Bezoek dan eens één van de kindermusea van Laag Holland en maak kennis met een andere wereld!