Go Dutch & ontdek de hoeves

Als toerist in eigen land is het bijna onmogelijk om niet een bezoek te plannen aan één van de hoeves in de buurt van Van der Valk Hotel Volendam. Niet zo fan van kaas maar wel op zoek naar een excursie? Ontdek hier de mogelijkheden!

Alida Hoeve

Naast de wereldberoemde Goudse en Edammerkaas maakt Henri Willig heerlijke geiten- en schapenkaas. De Alida Hoeve Kaasboerderij en klompenmakerij ligt in Volendam, op een steenworpafstand van ons hotel: 2 minuten met de auto en 12 minuten met de benenwagen. Bij Alida Hoeve kunt u in de oude koeienstal zien hoe kaasjes gemaakt worden en in de klompenmakerij de Vriendschap ontdekt u de ambacht van het klomenmaken. Extra leuk dat de medewerkers gekleed zijn in de authentieke Volendamse klederdacht! 

Jacobs Hoeve

Voor de echte kaasliefhebbers is het erg leuk om langs te gaan bij Kaasboerderij Jacobs Hoeve in Katswoude. Het is niet zomaar een boerderij, het is een biologische Jersey Boerderij. Volg de tour en leer alles over het maken van kaas. Dit ligt op 6 minuten rijafstand van Van der Valk Hotel Volendam, het ligt halverwege Volendam en Monnickendam. U kunt hier zelfs een kaasje proeven, dus trek uw schoenen (klompen) aan en ga op pad!

Simone Hoeve

Kaas- en klompenboerderij Simonehoeve is 365 dagen per jaar beschikbaar voor een gratis rondleiding. Naast kaasjes proeven kunt u ook leren hoe u op klompen moet lopen en hoe deze gemaakt worden! Ontdek of u spierballen heeft en ga aan de slag met hout! Gegarandeerd veel plezier tijdens deze tour over de Simone Hoeve. Ook kunt u hier terecht voor uitjes met de familie, vrienden of met collega's. 

Door de hoeves of hoeven?

Gaat u door uw letterlijke hoeven na het doorlopen van de hoeves? Reis rustig terug naar ons prachtige Van der Valk Hotel Volendam en ontdek onze Wellness om hier uwzelf wat ontspanning te gunnen. Heeft u na de kaasjes proeven trek in een voedzame maaltijd? Strijk neer in ons restaurant Martinus of in de hotelbar. Geen voeten/hoeves meer over na een dag lopen? Overnacht voordelig bij Van der Valk Hotel Volendam!