Musea in de buurt

Komt tot zien! In Volendam en omstreken zijn maar liefst 10 musea in de buurt met ieder zijn eigen charme. Ontdek het nu en ga na een heerlijke overnachting en een stevig maar voedzaam ontbijt bij Van der Valk Hotel Volendam op pad naar 1 van deze prachtige plekken. 

Volendams Museum

Dit Volendams Museum is zeker de moeite waard om te bezoeken als u graag wilt ontdekken hoe er eind 19e eeuw, begin 20e eeuw in Volendam gewoond, geleefd en gewerkt werd. Zo wordt er de Volendamse klederdracht tentoon gesteld en is er de mogelijkheid om foto's te maken in deze stijl. Dit kan in de haven bij Fotograaf Volendam boek uw foto nu! Maak een foto als een prachtige herinnering aan dit mooie museum en de prachtige historie van Volendam!

Marker Museum

In 6 historisch gekoppelde woningen is het Marker Museum gevestigd in het dorp Marken op 18 minuten rij afstand van Van der Valk Hotel Volendam! Het Marker Museum ligt op een eiland. Ook hier wordt de unieke Marker klederdracht en stoffen getoond die in 1983 onderdeel waren van de rijke cultuur. U kunt ook naar Marken met een georganiseerde tour.

Edams Museum

Wist u dat het Edams Museum één van de oudste musea is van Noord-Holland en op 8 minuten afstand ligt van Van der Valk Hotel Volendam? Dit bijzondere museum vertelt op 2 verschillende monumentale locaties het verhaal over Edam en zijn prachtige historie. Zo is er het Steenen Coopmanshuys (laatgotisch koopmanshuis gebouwd tussen 1540-1550) en het beroemde Stadhuis van Edam (daterend uit 1737). Kortom 2 unieke locaties van het Edams museum die zeker de moeite waard zijn om te bezoeken. 

Waterland Museum

Ook wel de Speeltoren genoemd in Monnickendam. Het Waterland Museum is niet zomaar een museum, u krijgt als bezoeker een beeld van de ontstaan geschiedenis van een klassiek Hollands landschap. Het centrum/middelpunt van het museum is de oude stadstoren en in deze toren krijgt u de gelegenheid om de speeltrommel van het carillon te bekijken. Uiteraard is er ook voor de kinderen een zolderzaal beschikbaar waarop een interactieve manier de historie wordt uitgelegd. 

Dagje uit

Na een heerlijk dagje uit in Volendam en omstreken bent u wellicht toe aan een heerlijke versnapering, zo kunt u terecht in onze hotelbar of restaurant. Laat ons u ontzorgen en kom genieten!