Greenkey

Green key: Maatschappelijk verantwoord ondernemen

GreenKey keuring 

Ook in 2019 heeft het hotel een herkeuring ondergaan. Hieruit is gebleken (naast alle positieve punten) dat wij geen duurzame paling op de menukaart hebben staan. Helaas voor het hotel, is het niet mogelijk om paling duurzaam te verkrijgen. Wij kregen de keuze opgelegd om de paling van de kaart te halen of dispensatie aan te vragen voor deze norm. Wij hebben dispensatie aangevraagd vanwege het feit dat de paling van cultureel- historische aard is en een aantal van onze gasten speciaal naar Volendam komen om paling te eten!

Voorwaarden waar wij ons aan moeten houden zijn; 
- Het aantal geserveerde gerechten met paling terugbrengen naar 1
- Palingerecht niet te promoten
- Paling zo duurzaam mogelijk in te kopen, bij bijvoorbeeld Dupan

Duurzaam en comfort

De Green Key staat garant voor de inzet van de accommodatie om er alles aan te doen om de druk van de onderneming op natuur en milieu te minimaliseren. Zo wordt er zuinig omgegaan met energie, water, gas en is er zorg voor afvalverwerking. De criteria van de Green Key zorgen ervoor dat er een goede balans is tussen duurzaam ondernemen enerzijds en comfort anderzijds.

Milieuvriendelijke maatregelen

Om voor de Green Key in aanmerking te komen, moeten ondernemingen maatregelen nemen met betrekking tot milieuzorg en MVO. Deze maatregelen zijn deels verplicht, deels optioneel. Green Key Nederland kent drie niveaus van certificering: Brons, Zilver, Goud. Hoe meer optionele maatregelen een accommodatie vervult, hoe beter de certificering is.

Maatschappelijke verantwoordelijkheid

Ons hotel wordt erkent als een accommodatie met een zichtbaar beleid voor het verduurzamen van ons hotel-, restaurant- en vergaderproduct. Zowel bij de interne bedrijfsvoering als bij de keuze van leveranciers, houden we nauwlettend rekening met onze maatschappelijke verantwoordelijkheid. Wij zullen continue bezig zijn om ons product verder en nog beter te ontwikkelen en te verduurzamen.

Lees onze

www.greenkey.nl

 

Bekijk ook