Green Key: Maatschappelijk verantwoord ondernemen

Wij als Hotel Volendam zetten ons in om de gevolgen van onze activiteiten op het milieu te beperken. Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen is daarom een belangrijk aspect binnen ons hotel.

Green Key

De Green Key staat garant voor de inzet van de accommodatie om er alles aan te doen om de druk van de onderneming op natuur en milieu te minimaliseren. De criteria van de Green Key zorgen ervoor dat er een goede balans is tussen duurzaam ondernemen enerzijds en comfort anderzijds. Om voor een Green Key certificering in aanmerking te komen, moeten onderneming maatregelen nemen met betrekking tot milieuzorg en MVO.

Als hotel zijn wij Green Key gecertificeerd en hebben wij zelfs het hoogst haalbare niveau Goud behaald. Ons hotel wordt dus erkent als een accommodatie met een zichtbaar beleid voor het verduurzamen van ons hotel-, restaurant- en vergaderproduct. 

Activiteiten

Wij houden bij onze bedrijfsvoering nauwlettend rekening met onze maatschappelijke verantwoordelijkheid.  Daarom zijn wij continue bezig met het verder ontwikkelen en verduurzamen van ons hotel.

  • Handdoeken en linnenwissel, tijdens uw verblijf kunt u ook een steentje bijdragen. U kunt er namelijk voor kiezen om uw linnen wissel over te slaan.

  • Laadpalen, elektrisch autorijden is de toekomst en wij zien dan ook graag elektrische auto’s. Daarom hebben wij bij Hotel Volendam elektrische oplaadpunten gecreëerd.

  • Warmteterugwinning, iets verwarmen kost veel energie, daarom maken we bij Hotel Volendam op een aantal plaatsen gebruik van warmteterugwinning.

  •  ieder jaar wordt de CO2 footprint opgesteld. De hoeveelheid CO2 die wij uitstoten compenseren we door te investeren in duurzame projecten.

  • Eerlijke vis, bij Hotel Volendam proberen wij onze gasten ‘eerlijke’ vis voor te schotelen.  Helaas voor het hotel, is het niet mogelijk om paling duurzaam te verkrijgen. Wij hebben dispensatie aangevraagd vanwege het feit dat de paling van cultureel- historische aard is en een aantal van onze gasten speciaal naar Volendam komen om paling te eten!